DETOX MIX

Pegasti badelj: pomočnik v boju proti boleznim jeter

Pegasti badelj, je zelišče, ki je zlasti v zadnjih letih zelo priljubljeno, čeprav ima v ljudskem zdravilstvu dolgo tradicijo. Pegasti badelj gojimo kot enoletnico in obrodi šele drugo leto po setvi. Vendar pa je gojenje pegastega badlja precej težavno, zato obstaja le majhna verjetnost, da se bo dobro obnesel na vašem vrtu. Domovina pegastega badlja je  Sredozemlje . V naravi se pojavlja tudi  v Mali Aziji, jugozahodni Aziji ali na Kanarskih otokih . Na videz je zelo podoben  navadnemu bodiku , s katerim ga zlahka zamenjate. Da je pegasti badelj  starodavno zdravilo, pričajo stari viri. Zaradi videza in predvsem trnov se je prijel vzdevek Kristusova krona. V davni antiki so pegasti badelj uporabljali na primer kot zdravilo pri kačjih ugrizih, od 17. stoletja pa pri boleznih, povezanih z jetri, krvnim pritiskom, trebušno votlino ali depresijo.

SLIM X Vitalne vlaknine

Kadar je naša prebava počasna, smo občasno zaprti ali se pri odvajanju popolnoma ne izpraznimo, blato zastaja v črevesju, na črevesnih stenah pa se pričnejo nabirati obloge. Blato postaja vedno bolj trdo in težje za odvajanje. Pojavita se občutka napihnjenosti in utrujenosti, manjka nam energije, ker obloge na stenah preprečujejo, da bi se hranljive in vitalne snovi preko črevesne sluznice vsrkale v telo. Treba je ukrepati.

Grozdne peške

Zmlete grozdne peške se uporabljajo v medicini zaradi bogatih antioksidantov, kot so proantocianidini. Spodbujajo zdravje srca, koristi za kožo in morebitno preprečevanje raka z bojem proti oksidativnemu stresu, zmanjševanjem vnetja in izboljšanjem delovanja krvnih žil. Ta semena prav tako podpirajo proizvodnjo kolagena, pomagajo pri zdravju kože in lahko pomagajo pri obvladovanju sladkorne bolezni ter zagotavljajo kognitivno podporo.

Izdelek dodan v seznam želja
Product added to compare.

Sprejemam politiko uporabe piškotkov. Več o tem tukaj=>